Kategorie
- Artykuły (56)
- Autoryzowany serwis (4)
- Porady (139)
- Wydarzenia (377)
Woda, która płynie z naszych kranów, choć jest znacznie czystsza niż jeszcze kilka lat temu, i na pewno zdrowsza, wciąż ma w sobie zawartość pewnych pierwiastków chemicznych, które mogą niekorzystnie wpływać na nasz organizm.
Woda, która płynie z naszych kranów, choć jest znacznie czystsza niż jeszcze kilka lat temu, i na pewno zdrowsza, wciąż ma w sobie zawartość pewnych pierwiastków chemicznych, które mogą niekorzystnie wpływać na nasz organizm. Znajduje się w niej chlor, który niekorzystnie wpływa na jej smak, co może cię też częściowo przekładać na smak potraw przygotowywanych z jej użyciem. Chlor może też podrażniać skórę, zwłaszcza jeśli ktoś ma skórę delikatną i wrażliwą.
Filtry pozwalają nie tylko pozbyć się chloru z wody, ale także zmiękczają ją. Ma to wiele pozytywnych skutków – przede wszystkim smak wody zmienia się, jest ona przyjemniejsza i bezpieczniejsza do picia bezpośrednio z kranu i nie zmienia smaku potraw. Miękka woda sprawia, że na elementach armatury czy też sprzętach AGD w kuchni kamień osadza się w znacznie mniejszym stopniu. Pomaga także w utrzymaniu w lepszym stanie wszelkich sprzętów i urządzeń w łazience, między innymi pralek, w przypadku których awarie często wywoływane są osadzającym się kamieniem.
Warto zainwestować zatem w odpowiednie systemy filtrujące, dzięki którym woda płynąca z naszych kranów będzie smaczniejsza, zdrowsza i przyjazna naszym kuchniom i łazienkom.
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się